ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Υποδιεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνομιλήσαμε με τον προϊστάμενο Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Μπουτσικούδη, ο οποίος μας ανέλυσε την αποστολή και τις Υπηρεσίες που συγκροτούν την Υποδιεύθυνση. Όπως μας ανέφερε, μετά τη διετή λειτουργία της Υποδιεύθυνσης υφίστανται ορισμένα λειτουργικά προβλήματα για την επίλυση των οποίων έχουν αποσταλεί αρμοδίως αιτήματα δαπανών. Ωστόσο, παρατηρούνται καθυστερήσεις που δυσκολεύουν το έργο των συναδέλφων μας.

   Εν συνεχεία, το Προεδρείο συνομίλησε με υπηρετούντες συναδέλφους και ξεναγήθηκε στους χώρους εκπαίδευσης. Οι συνάδελφοι συνοδοί σκύλων εξέφρασαν παράπονα για την κατάσταση των οχημάτων που τους έχουν χορηγηθεί. Αν και η Υπηρεσία κάνει προσπάθειες για την αντικατάστασή τους, πολλά οχήματα έχουν διανύσει πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα, γεγονός που τα καθιστά ακατάλληλα.

   Ένα ζήτημα που απασχολεί το προσωπικό είναι ότι ενώ στην πόλη μας υπάρχουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί από την Υπηρεσία με αποτέλεσμα οι εκπαιδεύσεις να γίνονται μόνο στην Αθήνα.

   Ελλείψεις παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα υλικοτεχνικής υποδομής και κυρίως στην έλλειψη ικανοποιητικού χώρου για τον καταυλισμό των σκύλων. Επιπρόσθετα, η υπαίθρια έκταση και οι αίθουσες που χρησιμοποιούνται για την καθημερινή εξάσκηση των σκύλων έχουν διαμορφωθεί με κόπο και χρήματα των συναδέλφων.

   Το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί σκύλοι χρησιμοποιούνται σε αθλητικές εκδηλώσεις, όπως αυτό προβλέπεται. Ένα ζήτημα που εγείρεται αφορά την ετοιμότητα και την εκπαίδευση των συνοδών σκύλων σε περιπτώσεις επεισοδίων. Μέχρι σήμερα τους έχει χορηγηθεί πεπαλαιωμένος εξοπλισμός και δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές για την δράση τους σε επεισόδια. Οι συνάδελφοι προτείνουν την συνεκπαίδευσή τους με τις διμοιρίες της ΔΑΕΘ, γεγονός που θα τους προσδώσει την απαραίτητη γνώση για την λήψη μέτρων σε περιστατικά αθλητικής βίας.

   Τέλος, επισημάνθηκαν ορισμένα επιμέρους σημεία του Π.Δ.500/1989 που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας εκπαιδευτών και συνοδών σκύλων και χρήζουν αναθεώρησης. Καθώς η νομοθεσία που διέπει την εν λόγω Υπηρεσία είναι χρονολογικά παλιά, έχουν δημιουργηθεί πολλά νομικά κενά που δεν καλύπτουν τις σύγχρονες εργασιακές ανάγκες και δεν συμβαδίζουν με την νέα νομοθεσία που έχει θεσπιστεί στον κλάδο μας. Ακόμα και οι όποιες επικαιροποιήσεις του Π.Δ. δεν μπορούν να δώσουν οριστικές λύσεις σε ορισμένα ζητήματα.

   Το Προεδρείο της Ένωσης δεσμεύτηκε να ασκήσει πιέσεις για την ταχύτερη έγκριση των κονδυλίων και να προωθήσει τα αιτήματα των συναδέλφων. Οι προσπάθειες όλων μας θα είναι αδιάλειπτες έως ότου εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2017

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά