ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα το Α.Τ. Αμπελοκήπων μετά από την έκφραση παραπόνων μελών μας.

  Κατά την επίσκεψη το Προεδρείο διαπίστωσε ότι οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις είναι πολλές και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τις 27, ενώ παρατηρήθηκε τεράστια δυσαναλογία των οφειλόμενων ρεπό μεταξύ των συναδέλφων! Παράλληλα, οι τέσσερις Αστυνομικοί της Γειτονιάς απασχολούνται ελάχιστες φορές την εβδομάδα στα καθήκοντά τους και τις υπόλοιπες ήμερες εκτελούν υπηρεσίες του Α.Τ. ακόμα και ως Αξιωματικοί Υπηρεσίας.

  Στη συνάντηση που είχαμε προ ημερών με τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, εντοπίσαμε ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. έχει κατά μέσο όρο τις περισσότερες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, παρόλο που δεν επιβαρύνεται ιδιαίτερα με τη φύλαξη πολλών ευπαθών στόχων και ως εκ τούτου θεωρητικά είναι ευκολότερη η έκδοση υπηρεσίας σύμφωνα με τα διατασσόμενα.

  Η δυσαρέσκεια των υπηρετούντων συναδέλφων είναι πολύ μεγάλη και διάχυτη. Κατά την παρουσία μας, μας καταγγέλθηκε ότι υφίσταται καταστρατήγηση των αρθ.2 Π.Δ. 394/2001 και αρθ.12 Π.Δ. 27/1986 σχετικά με τις ανακλήσεις ημερήσιων αναπαύσεων. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη νομοθεσία που ορίζει ότι για να ανακληθεί η ημερήσια ανάπαυση του αστυνομικού προσωπικού, θα πρέπει να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση από τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από υποβολή πρότασης του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Η κατάσταση αυτή λειτουργεί προκλητικά για τους συναδέλφους, πόσω μάλλον όταν στη Διοίκηση της Υπηρεσίας οφείλονται ελάχιστες ημερήσιες αναπαύσεις. Υπογραμμίζουμε ότι η Διοίκηση του Α.Τ. Αμπελοκήπων τα τελευταία έτη παραμένει σταθερή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών που της αναλογούν.

  Ακόμα και στο ζήτημα των υπόλοιπων αδειών του προηγούμενου έτους, ενώ είχαν κατατεθεί από συναδέλφους αιτήσεις αδειών η Διοίκηση την τελευταία στιγμή δήλωσε στο προσωπικό ότι η Υπηρεσία δε δύναται να χορηγήσει τις άδειες τη δεδομένη στιγμή.

  Ως Σωματείο μετά από τις επισκέψεις μας σε πολλές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ έχουμε συναντήσει πολλές περιπτώσεις Διοικητών, οι οποίοι με μεγαλύτερες υπηρεσιακές αντιξοότητες καταφέρνουν να είναι περισσότερο τυπικοί στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο προσωπικό. Απόδειξη της απογοήτευσης που αισθάνονται οι υπηρετούντες συνάδελφοι αποτελεί ότι ορισμένοι εξ αυτών μας ανέφεραν την πρόθεσή τους να αιτηθούν επίσημα την απομάκρυνσή τους από την Υπηρεσία.

  Η Ένωση αφού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του Α.Τ. Αμπελοκήπων θα απευθυνθεί άμεσα στη Διεύθυνση Αστυνομίας και θα συνεχίσει τις επισκέψεις έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους μας.

Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2017

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά