ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπο Καστανίδη και τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία του Τομεάρχη Θεσσαλονίκης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργου Φεστερίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποί μας ανάφεραν τα τεράστια κενά στη λήψη μέτρων προστασίας των Αστυνομικών από την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και τη μη πρόβλεψη ανάλογων ενεργειών στις αστυνομικές Υπηρεσίες, όπως την τοποθέτηση plexiglass σε όλες τις Υπηρεσίες. Το Προεδρείο μετέφερε την πρότασή του για διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε όλους τους Αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια και σε όσους υπηρετούν σε Υπηρεσίες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις μετακινήσεις παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας, οι οποίοι μετά τη σύλληψή τους μεταφέρονται σε πολλές και διαφορετικές Υπηρεσίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία είναι ο μόνος κλάδος που δεν ανταμείφθηκε έμπρακτα για την προσφορά του στον αγώνα κατά της πανδημίας και εξαιρέθηκε από το ανάλογο επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Κατόπιν, συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα και άλλα απαραίτητα είδη για τη λειτουργία των Υπηρεσιών. Η Ένωση επισήμανε την πρόταση που έχει καταθέσει αρμοδίως και αφορά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους να προχωρούν σε δωρεές προς τις αστυνομικές Υπηρεσίες της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Το Προεδρείο δεν παρέλειψε να αναδείξει την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν σε ΑΤ και ΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν. Ωστόσο, τα πολυάριθμα προβλήματα εντός των Υπηρεσιών και η λάθος διαχείριση του προσωπικού, έχουν οδηγήσει στη μόνιμη έλλειψη προσωπικού, με όσα αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση αυτή, μπορεί να μεταβληθεί εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση της Ένωσής μας για θέσπιση ενός αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων εντός των Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Η Ένωση επέδωσε υπόμνημα προς τους κ. Βουλευτές, με όλες τις επιμέρους προτάσεις που έχει καταθέσει στην πολιτική και φυσική Ηγεσία.

Από μέρους τους, οι κ. Βουλευτές αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων μας, τα οποία χαρακτήρισαν απολύτως λογικά, και υπογράμμισαν ότι η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των Αστυνομικών θα επιφέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα στη δημόσια ασφάλεια. Τέλος, δεσμεύτηκαν ότι θα θέσουν όλα τα προαναφερόμενα θέματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να υπάρξει η δέουσα ανάδειξη αυτών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επαφές της με τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς φορείς, καθώς παρατηρείται διευρυμένη αδράνεια από πλευράς τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί και αδιαφορία για την αξιοσημείωτη προσφορά τους.

      

Θεσσαλονίκη, 31 Αυγούστου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά