ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2017

   Το Προεδρείο της Ένωσής μας συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τον νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗκαι τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Φώτιο ΔΟΜΖΑΡΙΔΗ, όπου  συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

   Το Προεδρείο μας ζήτησε από τον κ. Επιθεωρητή την μείωση των ημερών απόσπασης των ομάδων ΟΠΚΕ στα νησιά από τριάντα σε δεκαπέντε. Ο κ. Επιθεωρητής αποδέχτηκε το αίτημά μας και συμφώνησε ότι τριάντα μέρες απομάκρυνσης των συναδέλφων από τις οικογένειές τους είναι πολλές και διαταράσσουν τον οικογενειακό προγραμματισμό.

   Κατόπιν, ζητήσαμε από τον κ. Επιθεωρητή την επανεξέταση των φυλασσόμενων ευπαθών στόχων και την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων όπου δεν κρίνεται αναγκαία. Δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα σε συγκεκριμένους στόχους και αναφέρθηκαν ορισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις που απασχολούνται συνάδελφοι, ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν, χωρίς αυτό να μειώνει από την ασφάλεια προσώπων ή εγκαταστάσεων. Ο κ. Επιθεωρητής ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει πρωτίστως να μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών και την ευημερία της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, μας δήλωσε την επιθυμία του για μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της Ηγεσίας και των συνδικαλιστικών φορέων για την υλοποίηση της πρότασής μας.

   Εν συνεχεία, στη συνάντηση με τον κ Γενικό επισημάναμε ότι τα υπηρεσιακά οχήματα λόγω της παλαιότητας και των μηχανολογικών προβλημάτων τους, πολύ συχνά οδηγούνται στο συνεργείο. Ζητήσαμε να τονιστεί στους Αστυνομικούς Διευθυντές της ΓΑΔΘ ότι πρέπει άμεσα να προβούν όλες τις ενέργειες για την απορρόφηση των δαπανών που αφορούν τόσο την συντήρηση των οχημάτων όσο και άλλων αναγκών και αναλωσίμων.

   Άλλη μια πρόταση του Προεδρείου μας είναι η αντικατάσταση των παλαιών (άνω 20ετίας) μηχανών και με τις υπάρχουσες λειτουργικές μηχανές, και την ορθή κατανομή τους στους συναδέλφους.

   Καθώς το προσφυγικό ζήτημα έχει αναδειχθεί σε υπηρεσιακή προτεραιότητα, ζητήσαμε από τον κ. Γενικό την απεμπλοκή αστυνομικών δυνάμεων από συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, όπου ο αριθμός των προσφύγων είναι ελάχιστος και η παρουσία των αστυνομικών είναι υπέρμετρη. Επίσης, θέσαμε ως τρόπο φύλαξης των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων  τις εποχούμενες περιπολίες.

   Επισημάναμε στον κ. Γενικό ότι μας έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις όπου Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ δεν έχουν προβεί ακόμα στον προγραμματισμό αδειών,διαταράσσοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι Διοικητές δεν προγραμματίζουν συγκεντρώσεις προσωπικού, με αποτέλεσμα την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των συναδέλφων και της Διοίκησης. Ζητήσαμε την παρέμβαση του κ. Γενικού ώστε δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις στους διοικούντες για την τήρηση των προβλεπόμενων.

   Οι καθημερινές μεταγωγές των κρατούμενων από τα Τμήματα Ασφαλείας στα δικαστήρια και τις υπηρεσιακές διαδικασίες δεν επιτρέπουν σε πολλά Τ.Α. να διαθέσουν εποχούμενη περιπολία. Η Ένωσή μας πρότεινε την στελέχωση δυο μόνιμων οχημάτων που θα παραλαμβάνουν καθημερινά κρατούμενους από τα Τ.Α. της ΓΑΔΘ για μεταγωγή. Έτσι, τα περιπολικά των Τ.Α. θα μπορούν τις πρωινές ώρες να αστυνομεύουν τον τομέα αρμοδιότητάς τους και δεν θα είναι «εγκλωβισμένα» στα δικαστήρια.

   Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των δικαστηρίων και την ανάγκη για ενίσχυσή τους με μόνιμη δύναμη αστυνομικών που θα απασχολείται αποκλειστικά στα δικαστήρια. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί το φαινόμενο της καθημερινής διάθεσης αστυνομικών από όλα τα Αστυνομικά Τμήματα που διαταράσσει την έκδοση της υπηρεσίας.

   Τέλος, επισημάναμε την διαρκή καθυστέρηση αποστολής των μέτρων τάξης από τις προϊστάμενες Υπηρεσίες που γίνεται πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν είναι δυνατό για προγραμματισμένες εκδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες να μην υπάρχει έγκαιρη πρόβλεψη και να δημιουργούνται προβλήματα στην έκδοση της υπηρεσίας.  

   Από πλευράς του ο κ. Γενικός ανέφερε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις μας και  θα προσπαθήσει για την επίλυση των ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του.  

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά