ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Δ.Α.Κ.Α.Θ. και για διάστημα 3 ωρών συνομίλησε τόσο με την Ηγεσία όσο και με συναδέλφους της υπηρεσίας για την επικρατούσα υπηρεσιακή τους κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  Στην Δ.Α.Κ.Α.Θ. όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις λοιπές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι συνάδελφοι ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι σχετικά με τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για το flyover καθώς επίσης και για την στελέχωση των λοιπών ομάδων ΟΠΚΕ.

  Επιπρόσθετα μας αναφέρθηκε το οξύμωρο, από την μια η Δ.Α.Κ.Α.Θ. να ενισχύει λοιπές Διευθύνσεις και από την άλλη προσωπικό λοιπών Διευθύνσεων να ενισχύουν την Δ.Α.Κ.Α.Θ. Όπως μας ανέφεραν από τον επόμενο μήνα όπου θα ξεκινήσει η αύξηση της επιβατικής κίνησης, αν συνεχιστεί η αφαίμαξη της Δ.Α.Κ.Α.Θ. θα τεθεί σοβαρότατο ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας της.

  Μας επισήμαναν ότι δεσμεύθηκε χώρος εντός του αεροδρομίου προκειμένου να τοποθετηθεί φωτογραφικός εξοπλισμός, για την χρήση του οποίου εκπαιδεύτηκαν δεκάδες συνάδελφοι πλην όμως ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε.

  Κατά τη συνάντηση γίναμε αποδέκτες της δυσαρέσκειας του προσωπικού της Δ.Α.Κ.Α.Θ. για τις συνεχείς μετακινήσεις που προκύπτουν ακόμη και σε συναδέλφους ηλικίας άνω των 50, ορισμένοι εξ αυτών με προβλήματα υγείας κατόπιν επιλογής των Τμηματαρχών τους, καθώς και την μη ορθή κατανομή και αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού όλων των βαθμίδων.

  Επίσης μας γνωστοποίησαν το ζήτημα της έλλειψης κατάλληλων περιπολικών οχημάτων σε μια υπηρεσία όπως η Δ.Α.Κ.Α.Θ.

  Κλείνοντας μας ανέφεραν το παράδοξο φύλαξης συγκεκριμένων γραφείων αεροπορικής εταιρείας εντός του αεροδρομίου καθώς και την φύλαξη στόχων εκτός Δ.Α.Κ.Α.Θ.

  Ο Διευθυντής από την μεριά του, μας επισήμανε, ότι η αφαίμαξη της Δ.Α.Κ.Α.Θ. θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα κυρίως τους θερινούς μήνες με τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Μας ανέφερε την αναγκαιότητα ένταξης μόνιμης ομάδας ΟΠΚΕ στο δυναμικό της Δ.Α.Κ.Α.Θ., η οποία θα περιπολεί εντός αεροδρομίου, ενώ μας πληροφόρησε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων.

  Η Δ.Α.Κ.Α.Θ. είναι υπηρεσία κομβικής σημασίας για την πόλη αφού παγκοσμίως τα αεροδρόμια αποτελούν τους Νο1 στόχους τρομοκρατικών χτυπημάτων ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την πρώτη εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες κατά την άφιξη τους.

  Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θεωρούμε ότι το Σώμα απαιτεί δομικές αλλαγές πλην όμως αυτές πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι με fast track διαδικασίες.

Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2024

         

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά