Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

  Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο. Στον κ. Υπουργό τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

  Πρωτίστως, εκφράσαμε το βασικότερο πάγιο αίτημά μας για αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.

  Επιδώσαμε υπόμνημα που περιείχε καίριες προτάσεις για ποικίλα προβλήματα, που αν υλοποιηθούν θα επιλύσουν χρόνια υπηρεσιακά προβλήματα, καθώς και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την επίσημη έρευνα που πραγματοποιήσαμε με την συμμετοχή 960 μελών μας για ζητήματα οικονομικής φύσεως, εκπαίδευσης, εξοπλισμού, αξιοκρατίας και διαφάνειας.

  Όσον αφορά την έξαρση και καταπολέμηση της οπαδικής βίας, ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό ότι το φαινόμενο έχει μεγαλύτερη έκταση εκτός και όχι εντός των αγωνιστικών χώρων, κι εκεί πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

  Κατόπιν, αναφέραμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης και εξέλιξης της αστυνομικής εκπαίδευσης με την χρήση νέων μεθόδων, καθώς και την ύπαρξη σύγχρονων σκοπευτηρίων και κτηρίων εκπαίδευσης.

  Αναλόγως, είναι επιβεβλημένη η άμεση βελτίωση κι ενίσχυση του αστυνομικού εξοπλισμού και η εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων ενδοεπικοινωνίας.

  Εν συνεχεία, σχολιάσαμε την ανακοίνωση της υλοποίησης του flyover στην πόλη μας, υπογραμμίζοντας ότι η εκκίνηση του έργου θα επιφέρει τεράστιο φόρτο στις ήδη υποστελεχωμένες αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Αναλύσαμε το συγκεκριμένο  θέμα στον κ. Υπουργό τονίζοντας την αδήριτη ανάγκη για γενναία ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στις επικείμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις.

  Τέλος, ζητήσαμε την εφαρμογή νέων κανόνων αξιοκρατίας και διαφάνειας σε όλες τις υπηρεσιακές εκφάνσεις και ειδικότερα στις κρίσεις-προαγωγές του προσωπικού, αλλά και στις εσωτερικές μεταθέσεις και αποσπάσεις, πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί αρμοδίως από την Ένωσή μας.

  Ωστόσο, δεν παραλείψαμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, μετά τα τελευταία γεγονότα διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

  Όπως αναφέραμε στον κ. Υπουργό, απαιτούνται γενναίες και βαθιές τομές στο Σώμα, ώστε να επέλθει υπηρεσιακή επανεκκίνηση και αναδόμηση.

  Ο κ. Υπουργός από πλευράς του, άκουσε με ενδιαφέρον το σύνολο των προτάσεων μας, ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στα ζητήματα ψηφιοποίησης της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στην αναβάθμιση κι εκσυγχρονισμό του αστυνομικού εξοπλισμού, δεσμευόμενος ότι θα θέσει τα εν λόγω ζητήματα στους αρμόδιους συναδέλφους του.

  Με εμπεριστατωμένες προτάσεις και ξεκάθαρες θέσεις, το Προεδρείο της Ένωσης σταθερά θέτει τα φλέγοντα ζητήματα σε ανώτατο επίπεδο, επιζητώντας λύσεις και αλλαγές που θα εξελίξουν το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., και θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εφόδια στους αστυνομικούς ώστε να παρέχουν αναπόσπαστοι το υπέρτατο αγαθό της ασφαλείας στους πολίτες.

Θεσσαλονίκη, 2 Σεπτεμβρίου 2023

                          

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά