ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το ΑΤ Τούμπας-Τριανδρίας και το ΑΤ Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου παρέδωσε στους συναδέλφους τα υπηρεσιακά τζάκετ που δώρισε η «MAKIOS Logistics», κι εν συνεχεία συνομίλησε με το προσωπικό και τους Διοικητές των Τμημάτων.

Αρχικά, οι εκπρόσωποί μας μετέφεραν στον Διοικητή του ΑΤ Τούμπας-Τριανδρίας τα έντονα παράπονα των συναδέλφων για την συνεχόμενη διάθεσή τους σε διπλές νυχτερινές βάρδιες. Αυτή η πρακτική, εκτός από ανεπίτρεπτη, είναι παράνομη και η Ένωσή μας, όπως και το συνδικαλιστικό κίνημα, έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για την κατάργησή της. Η αναβίωσή της, συγχρόνως αναγεννά την παρωχημένη αντίληψη που επικρατούσε εντός του Σώματος, θεωρώντας αυτονόητο το ότι ο Αστυνομικός πρέπει να λογίζεται και να λειτουργεί σαν υπεράνθρωπος.  

Από πλευράς του, ο Διοικητής του Τμήματος ανέφερε ότι οι φετινές εσωτερικές μεταθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της Υπηρεσίας, παρότι ο τεράστιος τομέας αρμοδιότητας και οι αυξημένες αρμοδιότητες συνηγορούσαν για το αντίθετο. Η εξέλιξη αυτή, ήδη άφησε τα αποτυπώματά της τόσο στην έκδοση της υπηρεσίας που καταρτίζεται με μεγάλη δυσκολία, όσο και στις εσωτερικές λειτουργίες του Τμήματος, το οποίο είναι ένα από τα κεντρικότερα της πόλης. Φυσικά, η έλλειψη προσωπικού δεν είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μόνο το ΑΤ Τούμπας-Τριανδρίας. 

Εν συνεχεία, η Ένωση μετέβη στο ΑΤ Πυλαίας-Χορτιάτη όπου η κατάσταση που επικρατεί είναι ανάλογη. Όπως μας αναφέρθηκε, οι Αστυνομικοί δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ παράλληλα, η αδιάκοπη ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και του ΑΤ Λευκού Πύργου κοστίζει σημαντικά στο παρεχόμενο αστυνομικό έργο. Ο Διοικητής του Τμήματος επιβεβαίωσε τις υπηρεσιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Τμήμα, και δήλωσε ότι το πρώτο του μέλημα είναι να τηρεί απαρέγκλιτα τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού παρά τις αντιξοότητες.

Η Ένωσή μας δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι το τελευταίο έτος μετατέθηκαν στη ΓΑΔΘ 150 Αστυνομικοί, μέσω των τακτικών κι συμπληρωματικών μεταθέσεων, πλην όμως, οι τοποθετήσεις τους έγιναν με τέτοιο τρόπο που δεν υπήρξε καμία αισθητή διαφορά στα οργανογράμματα και στη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων.

Πλέον, είναι πασιφανές ότι η στήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας πρέπει να γίνει με βούληση της ανώτατης Ηγεσίας και οι λύσεις που θα δοθούν επιβάλλεται να έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Διαφορετικά, θα βρισκόμαστε πάντοτε στο ίδιο σημείο και θα μιλάμε για τον τρόπο διαχείρισης ενός προβλήματος, το οποίο συντηρείται με την σιωπηρή συναίνεση των αρμοδίων.

  

Θεσσαλονίκη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

  

  

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά