ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με την καταβολή οδοιπορικών εξόδων σε όσους Αστυνομικούς διανύουν μακρά αναρρωτική άδεια εκτός του τόπου διαμονής τους.

  

Κύριε Αρχηγέ,

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την ανακοπή της εξάπλωσης του COVID-19, έχουν προκαλέσει ορισμένα κωλύματα στις εσωτερικές λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βάσει του ΠΔ 584/1985, όσοι Αστυνομικοί παραπέμπονται στην Α.Υ.Ε. από τις αρμόδιες επιτροπές αναρρωτικών αδειών, λαμβάνουν φύλλο πορείας από την Υπηρεσία τους για την παρουσίασή τους στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών ή Θεσσαλονίκης. Εφόσον, η Α.Υ.Ε γνωματεύσει ότι πρέπει να χορηγηθεί μακρά αναρρωτική άδεια, το Κεντρικό Ιατρείο την χορηγεί, ύστερα από έγκριση της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Η άδεια αυτή, μπορεί να διανυθεί στον τόπο που επιθυμεί ο ασθενής Αστυνομικός. Για τη μετάβαση και επιστροφή του δικαιούται οδοιπορικά έξοδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις. Η πιστοποίηση της μετακίνησης γίνεται, ως είθισται, με τη θεώρηση του φύλλου πορείας στο οικείο ΑΤ της περιοχής που θα διανύσει την άδεια ο Αστυνομικός, κατά την άφιξη και αναχώρησή του.

Ωστόσο, οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, επέβαλλαν τη μη αυτοπρόσωπη παρουσία των Αστυνομικών στα Κεντρικά Ιατρεία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά συνέπεια, δεν χορηγείται φύλλο πορείας στον ασθενή και σε περίπτωση που διανύσει την άδεια μακριά από τον τόπο κατοικίας του, δεν μπορεί να πιστοποιήσει τη μετακίνησή του. Η παράλειψη αυτή, παρότι είναι εύλογη, προκαλεί αδιέξοδο στην υποβολή και απόδοση των οδοιπορικών εξόδων και έχει ανησυχήσει αρκετούς συναδέλφους μας.

Επειδή όπως διαφαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται για όσο χρόνο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να βρεθεί μια λύση που θα παρακάμπτει το γραφειοκρατικό κώλυμα που προέκυψε και οι συνάδελφοί μας λάβουν στο ακέραιο τα οδοιπορικά έξοδα που τους αναλογούν.

  

Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά