ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ), με κοινοποίηση στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ για τις παραλείψεις που παρατηρούνται στην υιοθέτηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαζόντως κρίσιμες για την εξέλιξη των κρουσμάτων του Covid-19 στην χώρα μας. Καθημερινά, εξετάζονται και λαμβάνονται επιπλέον μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στους κλειστούς χώρους όπου είναι πιο εύκολος ο συνωστισμός ατόμων. Παρότι, στις περισσότερες δημόσιες Υπηρεσίες έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων και των πολιτών, στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας παρατηρείται χαρακτηριστική ολιγωρία.

Μέχρι σήμερα, ελάχιστες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί από πλευράς της Ηγεσίας και των κατά τόπους Διοικήσεων για τη θωράκιση της υγείας του αστυνομικού προσωπικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Είναι τουλάχιστον ειρωνικό και συνάμα επικίνδυνο, το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, παρότι η ίδια αποτελεί τον βασικό ελεγκτικό μηχανισμό για τη διαπίστωση και βεβαίωση των παραβάσεων για μη τήρηση των μέτρων. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η συντριπτική πλειονότητα των γραφείων που εξυπηρετούν το κοινό δεν διαθέτουν προστατευτικά διαχωριστικά plexiglass και οι Αστυνομικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται τα αργά αντανακλαστικά των αρμοδίων να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία, ακόμα κι όταν αφορά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η εξάπλωση της πανδημίας. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε και να κουνάμε το δάχτυλο στους συμπολίτες μας, όταν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας «εντός του οίκου μας». Η Ένωσή μας παρακαλεί για την παρέμβασή σας ώστε να δοθούν οι κατάλληλες κατευθυντήριες οδηγίες για την επίσπευση διαδικασιών αγοράς και τοποθέτησης plexiglass σε όσες αστυνομικές Υπηρεσίες υπάρχει άμεση επαφή Αστυνομικών και πολιτών.

Στην ίδια κατεύθυνση, δεν έχει προβλεφθεί η παύση ανταλλαγής των αλεξίσφαιρων γιλέκων μεταξύ των Αστυνομικών. Όσο αυτά θα αποτελούν δημόσιο εφόδιο και όχι ατομικό, οι συνάδελφοί μας θα είναι εκτεθειμένοι σε μολύνσεις και μεταδοτικές ασθένειες. Πολύ περισσότερο σήμερα, την εποχή του κορωνοϊού, το ζήτημα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση και επιβάλλει άμεση και οριστική λύση. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επαναδιατυπώνει την πρότασή της για χορήγηση αλεξίσφαιρου γιλέκου σε κάθε μάχιμο Αστυνομικό, με αποκλειστική χρήση αυτού από τον κατέχοντα, και περίληψη αυτού στα είδη ατομικού οπλισμού και εξάρτυσης. Η υιοθέτησή της θα τερματίσει την παρωχημένη και ανεπίτρεπτη πρακτική της εκ περιτροπής χρήσης τους, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Αστυνομικών.

Κύριε Αρχηγέ,

Επειδή οι στιγμές που διάγουμε είναι κρίσιμες, οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μπορούν να παραμείνουν «ανοχύρωτοι» απέναντι στην επέλαση της πανδημίας. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να συναισθανθείτε την ανησυχία των συναδέλφων μας και με το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει, να προχωρήσετε στις επιβαλλόμενες ενέργειες για την προστασία της υγιεινής των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας.

  

Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά