ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον νέο Διευθυντή Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΑΘΑΝΑΣΑΚΟ Κωνσταντίνο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επισήμανση των προβλημάτων που απασχολούν τις επιμέρους Υπηρεσίες που υπάγονται στη Διεύθυνση και επιβάλλουν την μέριμνα της Ηγεσίας για την επίλυσή τους.

Μέχρι σήμερα, η αδυναμία ορθής διαχείρισης της υπάρχουσας δύναμης και η απασχόληση σε πάρεργα, έχει κάμψει το ηθικό των συναδέλφων μας. Το τελευταίο διάστημα, η Ένωση έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων, τα οποία μετέφερε στον κ. Διευθυντή.

Η ακινητοποίηση των περιπολικών της Άμεσης Δράσης και των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ για τη φύλαξη ευπαθών στόχων έχει μετατραπεί σε υπηρεσιακή γάγγραινα. Μακριά από την ιδρυτική τους αποστολή, οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έχουν καταλήξει να είναι περισσότερο σκοποί, παρά να περιπολούν. Ταυτόχρονα, ο πρόχειρος τρόπος φύλαξης των ευπαθών στόχων, χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας, εκθέτει σε μόνιμο κίνδυνο τους συναδέλφους μας.

Ένα ζήτημα που τέθηκε στον κ. Διευθυντή ήταν και η απασχόληση των Αστυνομικών στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Το τηλεφωνικό κέντρο είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της Άμεσης Δράσης και ο τρόπος διαχείρισης των κλήσεων πολλές φορές είναι κρίσιμος για την περαιτέρω αστυνομική δράση. Ως εκ τούτου, ζητήσαμε από τον κ. Διευθυντή να μεριμνήσει για το ανωτέρω ζήτημα και να διασφαλίσει την πλήρη εκπαίδευση των τηλεφωνητών.

Ένα πρόβλημα που επανήλθε είναι η τεράστια αναμονή των πληρωμάτων των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ για την έλευση αστυνομικού οχήματος κατά τη διάρκεια των προσαγωγών. Είναι γνωστό ότι η τακτική αυτή ελλοχεύει πάρα πολλούς κινδύνους, τόσο για την ασφάλεια των συναδέλφων, όσο και των συλληφθέντων ή προσαχθέντων, οι οποίοι αναγκάζονται να παραμείνουν εκτεθειμένοι στο σημείο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ένωση αιτήθηκε την εκ νέου  διάθεση οχημάτων με Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τα οποία θα απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την μεταφορά των συλληφθέντων-προσαχθέντων που θα προκύπτουν από την αστυνομική δράση των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της ΓΑΔΘ είναι πεπαλαιωμένο και χρήζει ανανέωσης. Στην Άμεση Δράση το πρόβλημα είναι ακόμα εντονότερο αφού η φύση της Υπηρεσίας βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την συνεχή κίνηση στον οδικό άξονα της πόλης. Δυστυχώς, η αδυναμία αντικατάστασης των περιπολικών και η καθυστέρηση επιδιόρθωσης των ήδη υπαρχόντων, έχει ως αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται οχήματα με την παραμικρή βλάβη ακόμα κι όταν το κόστος είναι μικρό.

Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, βέβαια, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα στη Διεύθυνση και δεν περιορίζεται μόνο στα οχήματα, αλλά επεκτείνεται και στα ατομικά εφόδια.

Ο κ. Διευθυντής μας ανέφερε ότι βρίσκεται στις πρώτες ημέρες την θητείας του και ενημερώνεται για τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Πρόθεσή του είναι να βοηθήσει όσο μπορεί το προσωπικό για να εκλείψουν κατά το δυνατό τα προβλήματα. Αποδέχτηκε ότι τα πάρεργα και οι στατικές φυλάξεις στερούν δυνάμεις από την αστυνόμευση και ο ίδιος επιθυμεί την μείωση αυτών. Τέλος, μας ανέφερε ότι θα έχει στενή επαφή με τους συναδέλφους μας για να ενημερώνεται άμεσα για τα τεκταινόμενα και τα ζητήματα που τους απασχολούν.

  

Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2020

     

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά