ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

  Το Προεδρείο της Ένωσής μας παρευρέθηκε στη συγκέντρωση προσωπικού του Β΄ Τμήματος Άμεσης Επέμβασης που περιλαμβάνει τους δικυκλιστές των Ομάδων «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όπως αυτό προέκυψε μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν πανομοιότυπα με αυτά της συγκέντρωσης του προηγούμενου έτους, όπου ήταν παρούσα η Ένωση.

  Συγκεκριμένα, η απασχόληση του προσωπικού σε πάρεργα και η χρήση των δικυκλιστών για τη φύλαξη στόχων και σημείων ως σταθεροί σκοποί, υποτιμά τη φύση της Υπηρεσίας και στερεί από την γενική αστυνόμευση της πόλης. Το Προεδρείο της Ένωσης εξέφρασε την αντίθεσή του στην τακτική αυτή. Ο καθορισμός αρμοδιοτήτων σε όλες τις Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ είναι απαραίτητος για να απασχολούνται απρόσκοπτα όλοι οι συνάδελφοι στο αντικείμενο της Υπηρεσίας τους και να εκπέσει το επιχείρημα των υπηρεσιακών κενών λόγω έλλειψης προσωπικού.

  Δυστυχώς, η καθημερινότητα των δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης έχει δυσκολέψει αισθητά και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής εντείνει τα προβλήματα. Χαρακτηριστικά, θα αναφέρουμε ότι δεν έχουν χορηγηθεί στολές στο προσωπικό από το 2010, παρότι η Διοίκηση έχει αποστείλει αρμοδίως τα απαραίτητα έγγραφα. Όπως φαίνεται, η Ηγεσία βασίζεται στο φιλότιμο των Αστυνομικών οι οποίοι για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους βάζουν το χέρι στην τσέπη και μεγάλο μέρος του μισθού τους το δαπανούν για στολές και είδη που είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας να τα χορηγεί.

  Ακόμα και ορισμένες βελτιωτικές κινήσεις που είχαν γίνει παλαιότερα περιορίστηκαν με υπηρεσιακό κόστος. Για παράδειγμα, η διάθεση οχημάτων για την μετακίνηση των προσαγόμενων και συλληφθέντων στα οικεία Τμήματα ελαττώθηκε λόγω έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων και ως εκ τούτου οι δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. περιμένουν 1 έως 1,5 ώρα στα σημεία προσαγωγής μέχρι να βρεθεί και να μεταβεί διαθέσιμο όχημα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

  Από μέρους της, η Διοίκηση ανέφερε ότι έχει καταθέσει όλα τα αναγκαία έγγραφα για την ενίσχυση της Υπηρεσίας με υλικοτεχνική υποδομή, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η διάθεση των συναδέλφων σε πάρεργα οφείλεται σε εντολές προϊστάμενων Υπηρεσιών.

  Η Ένωσή μας, για να διαλευκανθούν ορισμένα προβλήματα και να αναζητηθούν οι οδοί που θα δώσουν λύσεις, θα επισκεφθεί άμεσα τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

  Είναι χρέος όλων μας, και κυρίως των διοικούντων, να θυμόμαστε ότι Ομάδες «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ. έχουν μάχιμους συναδέλφους που αποτελούν τη βιτρίνα του Σώματος και βρίσκονται καθημερινά στη διάθεση του Πολίτη. Με την ίδια ευκολία που σε κάθε επιτυχία οι προϊστάμενοι επικαλούνται τις Ομάδες αυτές ως την αιχμή του δόρατος στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, θα έπρεπε να μην απαξιώνουν τον καθημερινό τους αγώνα για την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

  Η διευκόλυνση του έργου τους με την διάθεσή τους σε υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και την χορήγηση των προβλεπόμενων υλικών και στολών, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους και πρέπει να είναι κεντρικός άξονας των αποφάσεων των προϊσταμένων.

   

 Θεσσαλονίκη, 1 Σεπτεμβρίου 2017

  

    

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά