ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και συναντήθηκε με τον Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ Ιωσηφίδη .


Ως πρώτο θέμα τέθηκε η απαιτούμενη έκδοση παραπεμπτικού από το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) της ΓΑΔΘ για την εξέταση Αστυνομικών. Το ζήτημα αυτό μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, χωρίς κάποια θετικά αποτελέσματα. Το Προεδρείο επανήλθε και επισήμανε ότι η έλλειψη πολλών ειδικοτήτων στο ΚΙΘ ταλαιπωρεί τους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, καθώς η μετάβασή τους στο ΚΙΘ για την έκδοση παραπεμπτικού, όντας ασθενείς, είναι εξαντλητική. Ως αντίμετρο, αιτηθήκαμε να μην χρειάζεται παραπεμπτικό για όσες ειδικότητες υπάρχει έλλειψη ιατρού στο ΚΙΘ και οι Αστυνομικοί να μεταβαίνουν απευθείας στο 424 ΓΣΝ.
Κατόπιν, αναφέρθηκε η αναμονή των τραυματιών Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας , οι οποίοι μεταβαίνουν στα επείγοντα περιστατικά κι από εκεί παραπέμπονται στα εξωτερικά ιατρεία για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως είναι αντιληπτό, η τακτική αυτή ταλαιπωρεί πολύ τους συναδέλφους μας και επιβαρύνει την υγεία τους. Αιτηθήκαμε την κατά προτεραιότητα εξέταση των τραυματιών Αστυνομικών, χωρίς καμία αναμονή.Επίσης, ζητήθηκε κάτι ανάλογο να ισχύσει και για τις περιπτώσεις συναδέλφων της Διεύθυνσης Ασφαλείας και λοιπών ειδικών υπηρεσιών που δεν φέρουν στολή αλλά βρίσκονται ενώ ώρα υπηρεσίας.
Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τους Αστυνομικούς είναι ο τρόπος εξυπηρέτησής τους στο Στρατιωτικό Φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη. Δικαίωμα εξυπηρέτησης έχει το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ που μετέχει ή δικαιούται μέρισμα από το ΜΤΣ., δηλαδή το σύνολο των εν ενεργεία αστυνομικών που προέρχονται από την τ. Χωροφυλακή. Για να γίνει πιο σύγχρονη και άμεση η ταυτοποίηση των δικαιούχων, πρέπει να καταργηθεί η επίδειξη υπηρεσιακού εγγράφου που αναφέρει ότι ανήκουν στην τ. Χωροφυλακή, και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων δικαιούχων στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο τα Στρατιωτικά Φαρμακεία.


Ο κ. Ταξίαρχος εξ αρχής εξέφρασε τον σεβασμό του για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και την διάθεση για όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτησή του.

Όπως μας ενημέρωσε τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στο 424 Γ.Σ.Ν κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο και στο προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο καταβάλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Σχετικά με την υποχρεωτική έκδοση των παραπεμπτικών, μας μετέφερε την διάθεση του νοσηλευτικού προσωπικού για την διευκόλυνση των αστυνομικών και τόνισε ότι για την οριστική επίλυση του ζητήματος θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με το Κ.Ι.Θ. 

Όσον αφορά την αναμονή των τραυματιών αστυνομικών καθώς και των εν ώρα υπηρεσίας που δεν φέρουν στολή στα εξωτερικά ιατρεία , μας δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους αρμοδίους, αλλά ζητήθηκε να τηρείται και να μην γίνει μέσο εκμετάλλευσης από το υπόλοιπο προσωπικό.

Τέλος, στην πρόταση μας για ηλεκτρονική ταυτοποίηση των δικαιούχων Αστυνομικών στα Στρατιωτικά Φαρμακεία, μας παρέπεμψε στην προώθηση του αιτήματός μας προς τα αρμόδια Υπουργεία, αφού αυτό δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του. 

Θεσσαλονίκη, 18 Μαϊου 2018

  

  

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά