ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   Θεσσαλονίκη, 17 Ιανουαρίου 2017

 

  Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

 Κεντρικά ζητήματα της συζήτησης αποτέλεσαν οι ελάχιστες μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού στη ΓΑΔΘ, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κατάρτιση νέου μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας ενώ ακόμα εκκρεμεί η εφαρμογή της Απόφασης ΣτΕ. Το Προεδρείο μας επισήμανε ότι καμία περαιτέρω μείωση δεν είναι αποδεκτή στους Αστυνομικούς που συμπεριλαμβάνονται στους χαμηλά αμειβόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 Παραθέτουμε το υπόμνημα που επέδωσε το Προεδρείο μας στην κα Υφυπουργό.

 

 

 Θεσσαλονίκη, 17 Ιανουαρίου 2017 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Προς: Την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

           κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά

 

 

   Κυρία Υφυπουργέ,

 

   Κατά κοινή παραδοχή, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει επωμιστεί δυσανάλογο βάρος αρμοδιοτήτων χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα εχέγγυα στους συναδέλφους, ώστε να επιτελούν ασφαλείς και αναπόσπαστοι το έργο τους.

   Η ύπαρξη δώδεκα κέντρων φιλοξενίας προσφύγων εντός του Νομού Θεσσαλονίκης έχει οδηγήσει στην μείωση του αστυνομικού προσωπικού που εργάζεται στην γενική αστυνόμευση της πόλης, ενώ ταυτόχρονα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά έκθεσης συναδέλφων σε κίνδυνο. Η Ένωσή μας έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχή μείωση του αστυνομικού προσωπικού,που πλαγίως έχει «νομιμοποιήσει» την καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας των συναδέλφων μας.

   Το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι άμεσα συναρτώμενο με τον έλεγχο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων αλλά και την παρουσία των Αστυνομικών στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες χρόνια τώρα είναι αστυνομικά «απογυμνωμένες» αφού τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν με οριακό αριθμό συναδέλφων.

   Ωστόσο, η Ηγεσία αντί να ενισχύσει την Θεσσαλονίκη με έναν γενναίο αριθμό Αστυνομικών στις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τα ανακύψαντα προβλήματα με ελάχιστες αποσπάσεις, συνεχίζοντας παράλληλα τις μεταθέσεις κυριολεκτικά «με το σταγονόμετρο». Επισημαίνουμε ότι για να διασφαλιστεί η ευημερία των πολιτών της Θεσσαλονίκης και η δημόσια ασφάλεια, πρέπει να μετατεθούν τουλάχιστον 200 συνάδελφοι οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις περιοχές της Θεσσαλονίκης που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

   Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης είναι η ελλιπής και κάκιστη κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων που πλέον λειτουργεί εις βάρος των πολιτών αλλά και των εργαζόμενων συναδέλφων. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ότι για τα 32 Α.Τ. της Θεσσαλονίκης υπάρχουν ελάχιστα περιπολικά, τα περισσότερα των οποίων είναι πεπαλαιωμένα ή κακοσυντηρημένα, χωρίς να υπάρχει εμφανής βούληση ή πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους. Κάθε μέρα νέα οχήματα ακινητοποιούνται, καθώς κρίνονται επικίνδυνα τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους πολίτες. Αλλά και αυτά που κινούνται στους δρόμους είναι σε οριακή κατάσταση και είναι πολύ συχνά στο συνεργείο.

   Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές και με ποικίλους τρόπους την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας με κάθε τρόπο.

   Τέλος, δεδομένης της φημολογίας για το νέο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και όσων αυτό θα επιφέρει στους Αστυνομικούς, υπογραμμίζουμε ότι καμία επιπλέον μείωση δεν είναι ανεκτή κι επιτρεπτή στους Αστυνομικούς, πόσω μάλλον όταν ακόμα εκκρεμεί η πλήρης εφαρμογή της Απόφαση ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθών μας.Ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφερε τα χρόνια της κρίσης να διατηρήσει την ειρήνη και την ευταξία στην κοινωνία μας και οποιαδήποτε υποτίμηση των πενιχρών μισθολογικών απολαβών μας συνιστά υποτίμηση του έργου μας.

    Κυρία Υπουργέ,

   Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω της υπηρεσιακής οδού. Η πολιτική βούληση είναι απαραίτητη για να αμβλυνθούν ανισότητες, παραλείψεις και αδικίες ετών. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για την συμβολή σας στα διαχρονικά προβλήματά μας, αλλά και σε όσα έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού ζητήματος.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά