ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου 2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με την Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α. Αντιστράτηγο κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, όπου αμφότεροι έθεσαν επί τάπητος τα καίρια ζητήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

   Το δυσανάλογο βάρος που επωμίστηκαν οι Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ με την ύπαρξη δώδεκα κέντρων φιλοξενίας προσφύγων εντός του Νομού Θεσσαλονίκης έχει οδηγήσει στην μείωση του αστυνομικού προσωπικού που εργάζεται στην γενική αστυνόμευση της πόλης, ενώ ταυτόχρονα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά έκθεσης συναδέλφων σε κίνδυνο.

  Στην κα Επιτελάρχη μεταφέρθηκε η αναγκαιότητα για αλλαγή του τρόπου φύλαξης των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων από μόνιμη αστυνομική δύναμη, σε επιτήρηση. Η κα Επιτελάρχης συμφώνησε με το αίτημά μας και μας ανέφερε ότι και η ίδια το έχει εισηγηθεί αρμοδίως.

   Επιπρόσθετα, η Ένωσή μας ζήτησε την αποχώρηση των Αστυνομικών από το κέντρο φιλοξενίας Βαγιοχωρίου, καθώς στον χώρο διαμένουν λίγοι πρόσφυγες και η μόνιμη αστυνομική παρουσία είναι υπερβολικό μέτρο.

   Οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης με αλληλεγγύη έχουν σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες όλο αυτό το διάστημα. Ειδικότερα, οι συνάδελφοι των διμοιριών της ΔΑΕΘ έχουν συνδράμει όλα τα νησιά του Αιγαίου και για πολλούς μήνες απομακρύνονται από την υπηρεσιακή και οικογενειακή εστία τους. Αιτηθήκαμε, με την σύμφωνη γνώμη της κα Επιτελάρχη, οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ να μετακινούνται αποκλειστικά στο νησί της Χίου ώστε όλοι οι Αστυνομικοί των διμοιριών, συμπεριλαμβανομένων των Αξιωματικών, να έχουν συνεχή ενημέρωση των γεγονότων και των συνθηκών. Βασιζόμενοι σ’ αυτά θα μπορούν να καταρτίζουν πλήρη και ειδικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό με καλύτερο έλεγχο των περιστατικών.

   Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις μετακινήσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να απομακρύνονται από την έδρα τους μέχρι και 30 συνεχόμενες ημέρες, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Το Προεδρείο ζήτησε την μείωση των ημερών μετακινήσεων κατά το ήμισυ, με μέγιστη διάρκεια τις δεκαπέντε ημέρες, πρόταση με την οποία συμφώνησε η Στρατηγός και θα την εξετάσει.

   Καθώς, οι συνεχείς μετακινήσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες των συναδέλφων μας, με αποκορύφωμα την απεργία της ΠΝΟ που εγκλώβισε κυριολεκτικά τους Αστυνομικούς στα νησιά, η Ένωση μας τόνισε την αναγκαιότητα τήρησης του υπηρεσιακού προγράμματος και ζήτησε την συμβολή της κας Επιτελάρχη, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές προς τους διοικούντες. Σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, η επιστροφή των συναδέλφων μας στην έδρα τους μπορεί να γίνεται με την συνδρομή αεροπλάνου C-130. 

   Επίσης, επισημάναμε την παρουσία Αστυνομικού με το ιδιωτικό του όχημα για φύλαξη σε ιδιωτική εγκατάσταση φιλοξενίας προσφύγων, που παράλληλα φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Πρέπει επιτέλους να εκλείψουν τέτοιες περιπτώσεις φύλαξης που αποτελούν ένα σημαντικό πάρεργο στην Ελληνική Αστυνομία.

   Η κα Επιτελάρχης εκδήλωσε την ικανοποίησή της για την εν γένει στάση των Αστυνομικών στο προσφυγικό ζήτημα και ήταν θετική σε όλα τα αιτήματά μας, καθώς στο σύνολό τους είχαν μοναδικό στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας των συναδέλφων της ΓΑΔΘ. Τέλος, μας ανέφερε ότι η Ηγεσία πρέπει να ανταποκρίνεται στα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού και να δίνει άμεσες λύσεις προς όφελος των συναδέλφων και των πολιτών.

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά