ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη 5 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Η Δ.Α.Ε.Θ. είναι μια από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που δίνουν αγώνα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, τόσο στην Ειδομένη όπου καθημερινά απασχολούνταν 150 και πλέον αστυνομικοί της ΔΑΕΘ, αλλά και σήμερα που οι συνάδελφοι μετακινούνται συνεχώς σε όλα τα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μεταναστευτικό και τα κέντρα κράτησης.

   Δυστυχώς αυτή η τεράστια προσπάθεια των συναδέλφων μας, πέρα από αόριστα συγχαρητήρια και «μπράβο» δεν εκτιμάται ουσιαστικά από τους διοικούντες. Οι αστυνομικοί των διμοιριών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν. Μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα ήρθε να προστεθεί η απεργία στα πλοία με αποτέλεσμα να ανατραπεί τελείως  ο σχεδιασμός και οι συνάδελφοι να περιμένουν πότε και αν θα λήξει η απεργία για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

   Ως αστυνομικοί αναγκαζόμαστε να κάνουμε μια δυσάρεστη διαπίστωση. Ότι αν το κράτος σέβονταν το αστυνομικό προσωπικό δεν θα άφηνε τους συναδέλφους στο έλεος του Θεού , αλλά θα έκανε άμεσες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στο χρονικό διάστημα που ορίζονταν. Άλλωστε, οι αστυνομικοί δεν είναι απλοί ταξιδιώτες αλλά εργαζόμενοι σε μια ειδική υπηρεσία.

   Επίσης, ποτέ οι διοικούντες δεν προσμετρούν στις αποφάσεις τους ότι η Δ.Α.Ε.Θ. αποτελείται από αστυνομικούς με οικογένειες, προσωπική ζωή και υποχρεώσεις. Πόση υπομονή  μπορεί να κάνει η οικογένεια των Αστυνομικών όταν ο πατέρας δεν μπορεί να προγραμματίσει για μήνες το χρονικό διάστημα που θα λείπει από το σπίτι. Αναρωτήθηκε κανείς με τι συνθήκες καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά αυτών των συναδέλφων και τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που βαραίνουν τις συζύγους τους;

   Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε την ειδική φύση της Υπηρεσίας αυτής, αλλά όταν η εκτός έδρας απασχόληση τείνει να γίνει κανόνας και διατάσσεται αβίαστα υποδηλώνει τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Όπως άλλωστε συνέβη και με τους συναδέλφους της ΟΠΚΕ οι οποίοι διατάχθηκαν να μεταβούν για έναν ολόκληρο μήνα ως ενισχυτική δύναμη σε νησί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

   Η Ε.Α.Υ.Θ. προτείνει την άμεση μείωση των αστυνομικών δυνάμεων που απασχολούνται για το προσφυγικό ζήτημα.

   Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται η ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρει τις δυνάμεις άμεσα με C-130 όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν. Έτσι, θα εξοικονομούνται χιλιάδες ευρώ, αφού το κόστος για την μετακίνηση και την διαμονή δεκάδων διμοιριών στα νησιά είναι τεράστιο, την ώρα που το κράτος αδυνατεί να πληρώσει τα δεδουλευμένα νυχτερινά των αστυνομικών.

   Επίσης, προτείνουμε την απαρέγκλιτη τήρηση οργανογράμματος με ακριβείς ημερομηνίες μετάβασης και αποχώρησης των διμοιριών από τα νησιά, η οποία θα εφαρμόζεται με οποιονδήποτε τρόπο.

   Οι αστυνομικοί των διμοιριών της ΔΑΕΘ έχουν αποδείξει με την στάση τους και το έργο τους ότι έχουν αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα του προσφυγικού ζητήματος και των άλλων προβλημάτων που προκύπτουν στην χώρα μας.

   Καιρός είναι να αντιληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ότι μέχρι σήμερα ουδεμία έμπρακτη αναγνώριση δεν σημειώθηκε για το έργο που επιτελούν οι συνάδελφοι μας, ενώ αντιθέτως με την κάθε ευκαιρία οι διοικούντες δυσκολεύουν το οικογενειακό προγραμματισμό τους, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ανάγκες και υποχρεώσεις που έχουν.

   Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως αν δεν υπάρξουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση της υπηρεσιακής και προσωπικής γαλήνης του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α.Ε.Θ.,  η Ε.Α.Υ.Θ. αρχικά θα προβεί σε διαμαρτυρία έξω από την έδρα της Υπηρεσίας όπου και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της.

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά