Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΤΖΗΜΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα υπηρεσιακά προβλήματα  που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Διεύθυνσης. Στην συνάντηση παρέστησαν και εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι, οι οποίοι υπηρετούν στην εν λόγω Διεύθυνση.

Πρώτο και κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αφαίμαξη των Τμημάτων Ασφαλείας με αφορμή την δημιουργία των νέων ομάδων ΟΠΚΕ. Καταθέσαμε πρόταση για την δημιουργία οχημάτων ειδικών εντολών κεντροανατολικά και κεντροδυτικά από τις ενισχυτικές δυνάμεις, που θα συμβάλουν ενεργά στις μεταγωγές συλληφθέντων και θα απαλλαχθούν τα Τμήματα Ασφαλείας από αυτές.

Επίσης ζητήσαμε την επιστροφή όλων όσων μετακινήθηκαν στην ΟΠΚΕ από τα Τμήματα Ασφαλείας και δεν επιθυμούν να ανανεώσουν, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ενισχυτική δύναμη στην ΟΠΚΕ μέσω εσωτερικών μετακινήσεων ξεπέρασε τα προβλεπόμενα 150 άτομα.

Κατόπιν, επισημάναμε την αναγκαιότητα αξιοποίησης των αστυνομικών όλων των βαθμίδων σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο.

Επιπρόσθετα, έγινε μνεία για πολλοστή φορά στο θέμα των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Ασφαλείας. Είναι ευρέως γνωστό ότι εδώ και χρόνια αποτελεί ένα δυσεπίλυτο ζήτημα. Τονίσαμε την αναγκαιότητα να γίνει μια νέα προσπάθεια για μόνιμη ενίσχυση αυτών, διότι με τον τρόπο που γίνεται η ενίσχυση την δεδομένη στιγμή, δημιουργούνται σοβαρά επιχειρησιακά ζητήματα.

Ενδελεχής ήταν η ενημέρωση του Διευθυντή για την συνεχή απασχόληση των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας σε αλλότρια καθήκοντα από την αποστολή τους, γεγονός που υποτιμά το έργο τους και τροχοπεδεί την αποτελεσματικότητά τους. Κατά κοινή ομολογία, η μετατόπιση του κέντρου βάρους των Υπηρεσιών Ασφαλείας από την καταπολέμηση και εξιχνίαση του εγκλήματος, στην φύλαξη σταθερών στόχων και δυσθεώρητου αριθμού μέτρων, είναι ένα πλήγμα με τεράστιες συνέπειες για την πόλη, αφού δεκάδες αστυνομικοί καθημερινά απασχολούνται σε πάρεργα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Ένωση μετέφερε στον κ. Διευθυντή το πάγιο αίτημά της για εξορθολογισμό των φυλασσόμενων ευπαθών στόχων, σε συνεργασία με την ΓΑΔΘ, και τη διακοπή της φύλαξης όπου δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Τέλος, όσον αφορά τις ομάδες ΟΠKE, μεταφέραμε την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο αστυνομικό προσωπικό, λόγω της μη αποζημίωσής τους, όπως αυτό συμβαίνει στην Αττική και απαιτήσαμε να βρεθεί άμεσα λύση. Οι τρόποι είναι συγκεκριμένοι και δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές εκατοντάδων συναδέλφων.

Κλείνοντας, τονίσαμε στον κ. Διευθυντή ότι αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του και ουσιαστικά αποτελέσματα για όσα συζητήθηκαν τις επόμενες μέρες και θα επανέλθουμε.

Θεσσαλονίκη, 30 Απριλίου 2024

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά