ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ. Στον κ. Υπουργό τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

  Πρωτίστως, εκφράσαμε το βασικότερο πάγιο αίτημά μας για αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.

   Κατόπιν θέσαμε την αναγκαιότητα άμεσης ψηφιοποίησης των ενδοεπικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. Οι διάτρητες ενδοεπικοινωνίες δημιουργούν τεράστιο επιχειρησιακό πρόβλημα στις δυνάμεις που επιχειρούν.

  Εν συνεχεία ζητήσαμε την οικονομική αναγνώριση των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ. καθώς και των ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ, οι οποίες έχουν κοπεί αδίκως εδώ και αρκετό καιρό, ενώ ταυτόχρονα προτείναμε την οικονομική αναγνώριση των δικυκλιστών με μορφή επιδόματος.

  Αναφερθήκαμε στην πρότασή μας για παύση της ενίσχυσης της Διεύθυνσης Τροχαίας μέσω εσωτερικών μετακινήσεων της Γ.Α.Δ.Θ  και προτείναμε εκ νέου την τροποποίηση του συνόλου των αποσπάσεων με έξοδα δημοσίου από λοιπές Γενικές οι οποίες ενισχύουν διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, αποκλειστικά προς την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 Στη συνέχεια επιδώσαμε υπόμνημα που περιείχε τις καίριες προτάσεις της Ένωσης:

  - Για ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχο του αστυνομικού προσωπικού,

  - Για αυστηροποίηση των ποινών για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών,

  - Για αξιοκρατικό κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων ώστε να επιτευχθεί η  

    διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές εκφάνσεις,

  - Για εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού σε τραύματα μάχης,

  - Για αναβάθμιση και εξέλιξη της αστυνομικής εκπαίδευσης με την χρήση νέων μεθόδων καθώς και ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του αστυνομικού εξοπλισμού.

     Ο κ. Υπουργός από πλευράς του, άκουσε με ενδιαφέρον το σύνολο των προτάσεων μας, και μας ενημέρωσε ότι πρόθεση της νέας Πολιτικής Ηγεσίας είναι η αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης με ενίσχυση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

   Μας πληροφόρησε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την οικονομική αναγνώριση των δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης ενώ για τις διμοιρίες της ΔΑΕΘ και ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης δεσμεύθηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των υπηρεσιών ώστε να βρεθεί λύση.

   Όσο αναφορά την εσωτερική ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας, μας ενημέρωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα με την Φυσική Ηγεσία, ενώ μας ζήτησε να υπάρχει συνεχή επαφή προς όφελος του αστυνομικού προσωπικού.

  Με εμπεριστατωμένες προτάσεις και ξεκάθαρες θέσεις, το Προεδρείο της Ένωσης σταθερά θέτει τα φλέγοντα ζητήματα σε ανώτατο επίπεδο, επιζητώντας λύσεις και αλλαγές που θα εξελίξουν το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., και θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εφόδια στους αστυνομικούς ώστε να παρέχουν αναπόσπαστοι το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες.

Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά